HMH Architecture + Interiors is proud to announce that our Panorama House was recognized by the Colorado Chapter of the American Society of Interior Designers (ASID) at the 2023 ASID Colorado Crystal Awards. The Panorama House project won Silver in the Best New Construction under 5,000sf category. This success is thanks to a company-wide commitment to excellence and hard work. It’s special to know that our designs are not just appreciated by our clients and the end-users, they are celebrated by the regional architectural community.

This award was the product of the hard work from the design team of

    • Harvey Hine, AIA, Principal Architect
    • Lindsay Beukhof, Project Architect
    • Leah Civiok, Interior Designer
    • Cullen Lighting Studio, Lighting Designer
    • Collaborate Builders, General Contractor

Thank you to everyone for supporting us… We are grateful to be surrounded by the best clients, reps, and colleagues.

New Construction under 5,000 Square Feet – Cantilever House

Located on a steep lot with panoramic views overlooking the Denver skyline, our challenge was to create a private sanctuary with expansive views that celebrates natural light and the outdoors while serving as a retreat from the city. Other considerations were age-in-place options, outdoor entertaining, and accommodations for guests. Our client had a desire to reuse the existing foundation to take advantage of existing conditions and reuse the earthwork and concrete already in place. Although reusing the foundation posed some challenges, our team introduced a large cantilevered curve on the upper two levels, creating a sculptural composition and enhancing natural light and views.

From the street level, wood slats guide you to the front door and become an exciting element connecting all three levels of the home. The entire home sees sculptural spaces, each with a distinctive relationship to the curved wall. The white painted and wood-clad walls serve as a neutral backdrop for a collection of sculptures, ceramics and colorful artwork. Built-in shelving and cabinetry provide subtle storage areas for the collections without distracting from the views. The owner’s love for industrial materials is found in the concrete floors and metal accents throughout the house.

Our client’s vision included sustainable design strategies throughout every aspect of the home while integrating large expanses of glass. In addition to reusing the foundation, the Panorama House hosts a variety of sustainable strategies including: an extensive array of solar panels, a geothermal HVAC system, radiant floor heating AND radiant cooling, carefully specified glass throughout providing abundant natural day lighting and ventilation. Because there is no gas inside of the house, most fun of all was the chance to include a water vapor fireplace, introducing a cozy, yet unabashedly modern focal point!